23948sdkhjf

Stadium ånyo privatägt - Ikano säljer andel

Grundarfamiljerna blir i vår återigen helägare av sportkedjan.

Grundarna Ulf och Bo Eklöf med familjer äger återigen hela Stadium sedan Ikano och sportkedjan den 29 augusti nått en överenskommelse, som träder i kraft 1 april 2019, som innebär att Ikano sålt tillbaka sina 26,8 procent av sportkoncernen.

Ikano har ägt en dryg fjärdedel av Stadium sedan 2005 och nu har samarbetsavtalet löpt ut varför grundarduons familjer nu köper tillbaka andelen.

– Vi har tillsammans med Ikano haft en fin tillväxt och fått både mod och möjlighet att fortsätta utvecklas. Självklart är vi enormt stolta över samarbetet och de lärdomar det gett oss men vi känner oss också tacksamma för möjligheten vi nu har att hämta hem bolaget fullt ut och fortsätta satsa framåt. Tack vare vårt goda samarbete och likheter såsom företagskultur och den entreprenöriella andan fortsätter vår vänskapsrelation, säger Karl Eklöf vd för Stadium Group i en kommentar.

Enligt ett pressmeddelande har sportkedjans tillväxt under perioden varit cirka 70 procent och i år omsätter koncernen cirka sju miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062