23948sdkhjf

Butiksägare vill se fler rösta

Aplace kampanjar för ökat engagemang i valet och skänker pengar från tröjförsäljning till ideell förening som utmanar maskulitetsnorm.

Med en kollektionen med tröjor med trycket "Rösta För Fan!" samt kampanj i butik vill butikskonceptet Aplaces grundare Kristian Rajnai och Kalle Tollmar uppmana kunderna att rösta i valet.

Tröjtrycket är framtaget i samarbete med art director Jonas Frank och vinsten från plaggförsäljningen skänks till den ideella föreningen Män för jämställdhet. Föreningen arbetar för att förebygga mäns våld och utmana destruktiva maskulinitetsnormer utifrån en feministisk grundsyn.

- Jonas och jag har barn i samma skola och vi började pratade politik en morgon. Vi möttes i vår, och många andras, gemensamma rädsla över den politiska utvecklingen och det faktum att ett rasistiskt parti kan bli landets största i valet. Vi vill dra vårt lilla strå till stacken genom att uppmana våra följare och kunder att rösta och vi är hyfsat trygga att dessa röster inte landar hos SD, säger Kalle Tollmar i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078