23948sdkhjf

Ny ägare till Snoot väntar

En aktör i modebranschen ska nu stå i begrepp av förvärva det konkursade varumärket.

Som Habit tidigare kunde berätta försattes modeföretaget Snoot i konkurs under juli. Nu ser det ut att bli en fortsättning för varumärket som grundades 2009. Det bekräftar konkursförvaltaren Lennart Olsson vid Carler Advokatbyrå i Stockholm till Habit på fredagsmorgonen.

- Det blir en fortsättning för varumärket och verksamheten och vi är i slutförandefasen av överlåtelsen. Kontrakten utformas i detta nu och det jag kan säga i nuläget är att det är en aktör i modebranschen. Vem det är kan jag ännu inte gå ut och berätta men vad jag förstår så gagnar det ju dem så snart det är klart att gå ut med nyheten, säger konkursförvaltaren och advokat Lennart Olsson vid Carler Advokatbyrå till Habit.

Tidigare har Habit intervjuat grundaren, vd:n och delägaren med störst ägarandel Peter Blom, med en andel om 21 procent. Han hoppades då också på en fortsättning för varumärket.

Har det förekommit interna stridigheter i den tidigare ägarkretsen?

- Det är ganska naturligt vid en sådan här händelse att det kan finnas meningsskiljaktigheter inom ägargruppen och att man kan dra åt olika håll. Dock är det inga större synpunkter som jag har fått ta del av, säger Lennart Olsson, konkursförvaltare till Habit.

En konkursförsäljning av bland annat tidigare lager har ägt rum.

I bouppteckningen framgår att bolaget hade skulder på drygt 12 miljoner kronor. Ett edgångssammanträde ägde rum i Stockholms tingsrätt tidigare i veckan, den 28 augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096