23948sdkhjf

Barnavdelningen flyttas när japansk kedja utökar

Muji bygger stort och nytt på Åhléns City i Stockholm. Barnavdelningen flyttas under hösten successivt till heminredningsplanet.

Muji utökar närvaron på Åhléns City i Stockholm och tar över en yta om 1 200 kvadratmeter på plan 4, högst upp i varuhuset. Där ligger i dag barnavdelningen. 

Var hamnar barnavdelningen efter årsskiftet och blir det en större eller mindre yta?

- Barnavdelningen kommer efter årsskiftet att fortsatt finnas på plan 2, heminredningsplanet, på en något mindre yta. Leksaker och barnkläder kommer fortsatt att finnas på samma yta, säger Andreas Stenman, varuhuschef på Åhléns City Stockholm till Habit. 

Blir det skillnad i antalet varumärken? 

- Den informationen får vi be att få återkomma med lite längre fram.

Det gjordes en stor satsning på barnavdelningen för några år sedan, har den inte fallit väl ut?
- Muji flyttar in på våning 4 eftersom det är den bästa platsen för deras butik på Åhléns City Stockholm.  Konsekvensen av det blir att barnavdelningen flyttas till ny yta på hemplanet.

Arbetet med att färdigställa den nya ytan påbörjas i januari nästa år och ska vara helt klart till sommaren.

Åhléns är därmed även fortsatt exklusiv återförsäljare av kedjans produkter i Sverige. Sortimentet i Sverige innefattar heminredning, skönhet och mode och i höst läggs två nya kategorier till: Mat och hudvård.

De nya sortimentet lanseras i den nuvarande butiken om cirka 230 kvadratmeter på heminredningsplanet som nyöppnar 4 september.

Restaurang Pane Fresco på plan 4 ska ha öppet precis som vanligt under renoveringen medan övriga planet är stängt. 

Muji har över 900 butiker runt om i världen och företaget har varit verksamt i Europa i över 25 år och i Sverige sedan 2004.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11