23948sdkhjf

Han ska ta Outnorth till nya höjder - ny vd på plats

Han tar över på vd-posten på Egmont-ägda Outnorth.

Harald Ennen kliver på som vd för Outnorth och efterträder därmed Lars Nykvist som aviserade att han ämnade lämna bolaget tidigare i år. Finanschef Kajsa Carlén har under en period fungerat som  tillförordnad vd.

Harald Ennen var tidigare vd för Netonnet, fram till mars 2016,  men har även ett förflutet från Brio och Order Nordic.

– Jag är otroligt glad att vi får en så erfaren person som Harald att ta över som vd för Outnorth. Harald har den rätta erfarenheten från e-handel och även styrkan att som vd, ta verksamheten vidare i rätt riktning och leverera på de mål och ambitioner som vi har. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Cato Broberg, styrelseordförande och ansvarig för e-handel inom Egmont Publishing

E-handlaren nådde en omsättning på nära 430 miljoner kronor i fjol. Egmont Publishing är sedan en tid tillbaka helägare av Outnorth som har försäljning och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Egmont har stora visioner för e-handelsportföljen där förutom Outnorth också Jollyroom, Bagaren & Kocken, Fjellsport, Med24 samt Nicehair ingår och målsättning är att portföljen ska omsätta 500 miljoner euro år 2020. I dag omsätter Egmonts e-handelssegment 300 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063