23948sdkhjf

Så sålde Zalando

Ökad omsättning och orderrekord för e-handlaren under andra kvartalet.

Under räkenskapsårets andra kvartal uppgick omsättning till 1,330 (1,100) miljoner euro, vilket är en ökning med 20,9 procent och i linje med tillväxtmålet 20 till 25 procent.

Nettovinsten för andra kvartalet landade på 51,8 (47,4) miljoner euro och rörelseresultatet uppgick till 94,0 miljoner euro jämfört med 81,8 miljoner euro för samma kvartal i fjol. Justerad rörelsemarginalen var 7,1 procent (7,4).

Under perioden noterade även Zalando order- och kundrekord för ett enskilt kvartal då 24,6 miljoner kunder lade 29 miljoner ordrar.

Zalando flaggar i kvartalsrapporten för lägre omsättningstillväxt för helåret vilken väntas hamna i lägre halvan av tillväxtmålet 20 till 25 procent. 

- Vi är nöjda med att vårt kundfokus betalar sig trots en fortsatt utmanande miljö för modebranschen. Vårt partnerprogram växer särskilt starkt och utgör tio procent av volymen sålda varor under det andra kvartalet, säger vd Rubin Ritter i en kommentar.

E-handlaren är nu verksam i 17 europeiska länder och lanserade under andra kvartalet nätbutik i Tjeckien och Irland. Nätmodehandlaren fortsätter att investera i huvudsak i infrastruktur och logistik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078