23948sdkhjf

Kläder säljer som smör i solskenet

Sommarkläder säljer slut innan reorna kan börja.

Den heta sommaren har påverkat försäljningen av sommarartiklar som glass, läsk och öl positivt men även sommarkläderna har sålt ovanligt bra, vilket kan påverka den kommande sommarrean, det skriver Svenska Dagbladet Näringsliv.

– Totalt sett har vi färre reavaror kvar än vad vi brukar ha. Vi kommenterar inte försäljningen för enstaka kampanjer, men på grund av att det är ett mindre antal reaprodukter så kommer försäljningen av dessa vara något lägre i år, säger Lindex pressansvariga Kristina Hermansson till Svd.

Enligt Stilindex ökade försäljningen av kläder under våren för att backa i juni med 5,2 procent, vilket enligt Svensk Handel beror på att stora delar av kläderna redan sålts av.

Enligt organisationen kan en minskade försäljning till och med vara av godo för branschen då mer kläder säljs till ordinarie priser.

– Att omsättningen sjunker betyder inte automatiskt att lönsamheten sjunker, det kan snarare vara tvärtom. Sommarrean är inte särskilt viktig för bolagen, men den nuvarande situationen blir ju en nackdel för konsumenten, säger Mikael Sandström, Svensk Handel Stils branschordförande till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078