23948sdkhjf

Zalando större än H&M under sommaren

Störst på nätet enligt undersökning.

Zalando placerar sig högt upp bland de populäraste webbutikerna under sommaren enligt en undersökning utförd av Yougov på uppdrag av betalbolaget Dibs. Klädkedjan hamnar på plats tre i undersökningen där 1013 intervjuade personer svarat på var de handlat senast på nätet.

Konkurrenten H&M som fått kritik för att vara sent ute på nätet placerar sig dock inte långt ifrån Zalando då de hamnar på plats fem.

På förstaplats på listan hamnade CDON, följt av apotekskedjan Apotea och inte oväntat ökar bokförsäljningen under sommaren då både Adlibris och Bokus hamnade i tiotopp på plats sex respektive åtta. Även elektronik är populärt då Elgiganten på plats tio tätt följs av aktörer som Webbhallen och Netonnet med flera.

Utländska aktörer tar dessutom en stor plats på listan då tre av de företag som är med på tio i topp-listan är utländska och där den amerikanska handelsplatsen Wish hamnar på plats fyra.

– Även om svenska webbutiker dominerar listan så är det utländska inslaget markant och visar hur globaliserade våra inköpsmönster har blivit med e-handeln. I våra undersökningar framkommer att fyra av tio svenskar har e-handlat från utlandet, vilket är en utveckling som bara kommer accelera − inte minst om nu Amazon kommer till Sverige, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på Dibs i en kommentar.

Så här ser listan ut:

1. CDON
2. Apotea
3. Zalando
4. Wish
5. H&M
6. Adlibris
7. Fyndiq
8. Bokus
9. Ebay
10. Elgiganten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099