23948sdkhjf

WeSC minskar skulderna

Krisande klädbolaget har nått en överenskommelse med större delen av sina fordringsägare.

Klädbolaget Wesc har efter den nyligen genomförda nyemissionen fullföljt den överenskommelse om förvärv av långfristiga skulder i dotterbolaget We International samt reglerat detta, vilket har lett till att bolaget har minskat de långfristiga skulderna med omkring 40 miljoner kronor. 

Detta innebär att dotterbolaget får förbättrade möjligheter att göra en ackordsvinst om 75 procent av samtliga skulder i kommande offentligt ackord, skriver Wesc i ett pressmeddelande. 

Dotterbolaget avser inom kort som ett nästa steg i den pågående företagsrekonstruktionen att komma ut med rekonstruktörsberättelse samt förfrågan om ackord. 

Wesc har vidare efter förhandlingar nått en överenskommelse med större delen av sina fordringsägare om en nedskrivning på upp till 70 procent av skulderna i moderbolaget. Det innebär att koncernens totala skulder minskar med ytterligare drygt 2 miljoner kr, vilket utgör nästan hälften av den totala skuldbördan i moderbolaget. 

Genom överenskommelsen fortsätter Wesc det sedan tidigare påbörjade arbetet att stärka koncernens finansiella situation och förbättra möjligheterna att utveckla verksamheten i Europa och i USA samt stärka varumärket, skriver Wesc.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079