23948sdkhjf

Anklagas för sexuella ofredanden – tvingas avgå

Modechefens "dåliga omdöme" blev för mycket.

Guess-grundaren Paul Marciano tvingas bort som styrelseordförande hos företaget efter anklagelser om sexuella ofredanden. En internutredning har genomförts och kommit fram till att Paul Marciano har visat ”dåligt omdöme” i kommunikationen med modeller och fotografer. Därför har styrelsen beslutat att han ska avgå från sin post. Han ersätts av brodern Maurice Marciano.

Företaget och Paul Marciano har i svallvågorna gjort upp i godo med fem personer, som får totalt en halv miljoner dollar, motsvarande 4,3 miljoner svenska kronor, av företaget.

Anklagelserna rör bland annat olämpliga kommentarer, meddelanden och olämpliga handlingar som ovälkomna kyssar och tafsande, enligt ett uttalande från Guess. Man skriver dock att flera anklagelser inte kunnat styrkas.

Fotomodellen och skådespelerskan Kate Upton, som tidigare varit klädmärkets ansikte utåt, har offentligt gått ut och anklagat Paul Marciano för att ha tagit henne på brösten och kysst henne våldsamt. Guess-grundaren har nekat till detta.

Paul Marciano blir kvar i Guess styrelse tills dess att hans kontrakt går ut i januari 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062