23948sdkhjf

Sneakersnstuff i norsk ägo

Norskt riskkapitalbolag förvärvar butiks- och e-handelskonceptet, enligt Breakit. Fler butiker och satsningar i Asien väntar.

Rykten om att Sneakersnstuff skulle vara ute till försäljning har förekommit en tid och på måndagen avslöjade Breakit att bolaget förvärvas av norska riskkapitalbolaget FSN Capital, som även äger Bygghemma och butikskedjan Kjell & Company.

Enligt Breakit förvärvade FSN Capital Sneakersnstuff för drygt en halv miljard kronor. Erik Fagerlind, som kvarstår som vd, skriver i SMS till sajten att intresset för bolaget varit stort men att prislappen inte kommuniceras.

I artikeln framgår också att Erik Fagerlind återinvesterar den försäljningssumma han erhållit från försäljningen i ett nystartat holdingbolag.

Enligt bolagsverket ägs Sneakersnstuff av Sneakersnstuff Holding som grundades den 6 april i år och där FNS Capital äger samtliga 50 000 aktier i bolaget.

Den 1 juni lämnade Jakob Tolleryd, Jan Carl Adelswärd och David Holm Ovrén Sneakersnstuffs styrelse medan Anders Gerde och Nicholas Hjort klev in i styrelsen. I Sneakersnstuff Holding är Peter Möller styrelseordförande och därtill sitter även Nicholas Hjort och Pernilla Westergren i styrelsen.

Läs också: Sneakerduo är herrmodets mäktigaste

Sneakersntuff grundades 1999 av Erik Fagerlind och Peter Jansson och 80 procent av försäljningen genereras från e-handeln. Omsättningen växte i fjol med 35 procent och uppgick till 357 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade med 100 procent till 26,2 miljoner kronor, enligt Breakit.

Försäljningen sker också med anledning av att bolaget behövde en stark partner i ryggen inför kommande butiksöppningar i USA och expansion till Asien under kommande år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078