23948sdkhjf

Nu öppnar Lululemon

På fredagen öppnar det kanadensiska sportmärket butik i Stockholm. Habit har besökt butiken.

Lululemon öppnar butik om 200 kvadratmeter på Smålandsgatan 20 i Stockholm på fredagen.

Sportmärket har funnits med showroom på Riddargatan i Stockholm sedan 2015 men butiken som nu öppnas blir den första i Sverige. Med showroomet har märket byggt upp ett nätverk av ambassadörer inom hälsa och träning men även möt kunder genom de fria yogaklasserna och löpargrupperna de arrangerar. På det sättet får sportmodeföretaget en förståelse för hur den nya marknaden fungerar. Efter att ha verkat på marknaden en tid vet bolaget också var bästa läge för etablering kan vara. 

- Våra svenska kunder omfamnar fördelarna med en aktiv och meningsfull livsstil och 
drar nytta av de otroliga möjligheterna till träning både inomhus och utomhus som
erbjuds runt Stockholm.Vi öppnade första gången vårt showroom här 2015, och sedan
dess har vi med hjälp av våra passionerade lärare lärt känna platsen , så att vi kan
skräddarsy vårt butiksformat och upplevelser till den lokala kunderna, säger Lindsay
Claydon, Director of Brand & Community, Lululemon EMEA i en kommentar till Habit.

Lindsay Claydon har arbetat med varumärket i 11 år och de senaste tre åren med London som bas då sportföretaget stasat på Europa. I London finns flera butiker bland annat en på Regent Street med kafé.

Lululemon har funnits till försäljning i Sverige via olika andra aktörer, exempelvis yogastudion Yogayama, som varumärket samarbetar med men med butiken finns nu möjlighet att visa upp en större bredd i kollektionerna. Lululemon gör träningskläder för både dam och herr.

Utgångspunkten var vid starten att ta fram kläder för yoga men utbudet har växt till att omfatta all sorts träning och nu lägger Lululemon även fokus på plagg för löpning.

Varumärket är grundat i Vancouver 1998 och till dags dato finns över 400 butiker globalt. I Europa har fokus i år varit att öppna butiker i Tyskland och Sverige. Läs en längre intervj med Lululemon i ett kommande nummer av Habit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078