23948sdkhjf

WeSC nådde inte förväntningarna

Wesc:s totala försäljning under första kvartalet nådde inte förväntningar.

Trots det ser bolaget en positiv utveckling på den nordamerikanska marknaden samt i Tyskland och övriga Norden och totalförsäljningen kommer att visa på en ökning mot föregående säsong.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Införsäljningen på den svenska marknaden har påverkats mest negativt av den pågående företagsrekonstruktionen i dotterbolaget We International. Utmaningarna i samband med rekonstruktionen har också gjort att sedvanliga kreditlösningar saknats vilket försenat produktion och utleverans av vår/sommar kollektionen för den europeiska marknaden.

På grund av de senaste årens negativa försäljningstrend på den europeiska marknaden har ytterligare anpassningar gjorts i form av personalneddragningar för att minska kostnaderna och för att kunna möta kommande försäljningsprognoser.

Under perioden har WeSC tecknat två nya licensavtal gällande skor, varav det ena avser marknaden i Nordamerika och det andra avser övriga marknader. Bolaget för vidare diskussioner kring ytterligare licensavtal inom andra affärsområden. Arbete med framtagning av kollektionen för vår/sommar 2019 har pågått under större delen av kvartalet.

Modeföretaget har som långsiktigt mål att nå en årlig försäljningstillväxt om 15 procent i lokala valutor och en rörelsemarginal om minst 10 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081