23948sdkhjf

Ecco tror på 3D

Skotillverkaren har inlett pilotprojektet Quant-U.

Ecco har lanserat ett innovationspilotprojekt, Quant-U, där kunden ska få individanpassade skor 3D-utskrivna direkt i butik. Skon tas fram efter att kundens fot och gångstil analyserats i stående läge och under gång. Den data som samlas in används sedan för att 3D-printa en mellansula i silikon helt baserad på kundens fötter. Tekniken visades upp under ett event i Stockholm i slutet av maj och pilotprojekt som står även placerat i en av Eccos butiker i Amsterdam.

Just nu finns tekniken i vår butik i Amsterdam och under juni kommer vi även att introducera den i Kina. Än så länge samlar vi in data och kandidater för projektet, men vi kommer att ha hunnit skapa ett par hundra skor med den här tekniken under året. Nästa år siktar vi på att bredda oss och komma upp i ett par tusen skor. Tekniken är ganska enkel att skala upp, men samtidigt måste utrustningen finnas i butikerna och personalen måste utbildas i hur det fungerar, säger Patrizio Carlucci, chef för Eccos innovationslabb i en kommentar.

I butikerna kommer de specialtillverkade sulorna att initialt ta ett par timmar att tillverka, men den tiden kommer att gå ner allt eftersom tekniken utvecklas. Ecco menar att tekniken också är hållbar då sulan kan föras från en utsliten sko till en ny.

För att ta fram Ecco har samarbetat med Dassault Systèmes 3DExperience-plattform och företagets FashionLab-del.

Dataanalysen som utförs i samband med skapandet av skon är samtidigt något som framöver kommer att kunna flytta in i själva skon och då väntar nästa steg i produktutvecklingen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079