23948sdkhjf

Modeföretag nominerat till exportpris

Acne Studios är en av fem nominerade aktörer till regeringens nya exportutmärkelse för kreativa och kulturella näringar.

Acne Studios är det enda modeföretaget som är nominerat till regeringens nya exportpris för kreativa och kulturella näringar 2017 som delas ut av EU- och handelsminster Ann Linde vid en prisceremoni torsdag  24 maj.

Acne Studios uppmärksammas för att modeföretaget ”har på ett föredömligt sätt bidragit till utvecklingen av svenskt mode och handel genom deras globala satsningar, som i hög grad medverkat till att Sverige satts på världskartan”.

Modeföretaget nomineras även för kreativ marknadsföring och innovation, socialt ansvarstagande i produktion och för att juryn anser att modeföretaget med kampanjer ”främjar jämställdhet och anti-rasism”. Regeringen lyfter även fram att modeföretaget etablerat sig i Kina med bland annat med två egna butiker och e-handel.

Förutom Acne Studios är även konsthantverkaren Frida Fjellman, Nordisk Film Production Sverige för filmen "Sameblod", möbelföretaget String Furniture och kvartetten Oskar Burman, Jana Palm, Tommy Palm och Karl Magnus Troedsson för kreativa dataspelmötesplatsen "Stugan" nominerade till priset.

Juryn för exportpriset för kreativa och kulturella näringar sitter:

Annika Rembe, ordförande och generaldirektör Svenska Institutet
David Karlsson

, senior rådgivare på Nätverkstan i Göteborg
Carin Daal , Giv Akt Skåne AB
Stina Almqvist , Creative Nodes Luleå
Peter Majanen, vd för Quattroporte
Ellen Wettermark , Kulturrådet
Tobias Nielsén , grundare, förlagschef och vd för Volante
Ulrika Cederskog Sundling, executive vice president, Invest & Region Sweden, Business Sweden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078