23948sdkhjf

Sydkorea växande marknad för svenskt mode

Här säljer svenska e-modehandlare bäst, enligt statistik från betallösningsföretaget Paypal.

Tio största branscherna:

1. Mode

2. Resor

3. Programvara

4. Gaming

5. Reservdelar

6. Sportutrustning

7. Mobiltelefoner

8. Musikvideor

9. Webbplatstjänster

10. Hushållsprodukter.

Mode är vad som säljer bäst för svenska e-handlare till andra länder, enligt statistik från betallösningsföretaget Paypal.Statistiken bygger på den totala betalningsvolymen för svenska handlare som använder betalverktyget.

För den svenska modebranschen är Sydkorea den snabbast växande marknaden för svenska produkter utanför Europa.

- Modebranschen befinner sig i en intressant tid där försäljningen flyttar online och det här visar att svensk modeexport går fortsatt starkt. Den här statistiken är viktig för oss i vår ambition att hjälpa våra kunder att expandera sina affärer, och göra det enklare för dem att öka sin försäljning på marknader där vi ser en större efterfrågan på svenska produkter och tjänster, säger Jonas Breding, Skandinavienchef på PayPal i en kommentar.

Sverige är den största marknaden för svensk  e-handel enligt Paypal medan USA respektive Tyskland är de två största internationella marknaderna för svenska handlare följda av Storbritannien på plats fyra.

De snabbast växande marknaderna är Spanien, Italien och Frankrike följda av Österrike och just Sydkorea. Utöver mode är det tjänster och produkter inom resor och programvara som säljer bäst. Gamingbranschen kommer på plats fyra följt av reservdelar till bilar på plats fem.

Tio största marknaderna för svenska e-handlare: 1. Sverige 2. USA 3. Tyskland 4. Storbritannien 5. Frankrike 6. Italien 7. Norge 8. Australien 9. Spanien 10. Nederländerna.

Snabbast växande marknader: 1. Spanien 2. Italien 3. Frankrike 4. Österrike 5. Sydkorea 6. Tyskland 7. Schweiz 8. Nederländerna 9. Australien 10. Storbritannien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11