23948sdkhjf

MQ får ny vd

Christina Ståhl lämnar modekedjan under året.

Vd och koncernchef Christina Ståhl  lämnar modekedjan under året. Det framgår av ett pressmeddelande.

En process för att rekrytera hennes efterträdare har påbörjats. Vd-byte väntas ske under hösten och Christina Ståhl kvarstår tills ny vd är på plats och under uppsägningstiden om sex månader.

- Christina Ståhl har genomfört ett betydande arbete för MQ-koncernen under fem år. Vi har nu en ny affärsplan på plats och omställningsarbetet fortsätter för att möta det paradigmskifte som MQ i likhet med hela branschen är mitt uppe i. Vi ser att det ger förutsättningar för en ny vd att ta vid för att driva MQ-koncernens utveckling vidare, säger Claes-Göran Sylvén, styrelseordförande.

MQ har haft det tufft under en period och under räkenskapsårets andra kvartal, som redovisades 16 mars, framgick att den jämförbara försäljningen för MQ rasade med nära 12 procent och koncernen, där även Joy ingår, gjorde en rörelseförlust på 4 miljoner kronor.

- Det har varit fantastiskt inspirerande att få vara med och utveckla och bredda MQ-koncernen tillsammans med alla engagerade medarbetare. Men när arbetet nu går in i nästa fas och vi har en ny treårsplan på plats, är tiden rätt för mig att lämna för att på sikt kunna ta mig an nya uppdrag. Fem år har gett nödvändig kontinuitet för MQ-koncernen och det har varit en spännande tid med pågående transformering av modehandeln, men nu är tiden mogen för en ny kraft att ta vid och fortsätta resan, säger Christina Ståhl, avgående vd och koncernchef i en kommentar.

Christina Ståhl utsågs till vd för MQ i juni 2013 och verkade betydligt längre på posten än sin föregångare Mats Gärdsell. Ståhl  kom till MQ från tjänsten som vd för möbelkedjan Mio, ett uppdrag hon då innehaft under sex år. Hon valdes in i MQ:s styrelse under årsstämman 2012.

Läs mer om: MQ
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094