23948sdkhjf

Footway stärker barnskoerbjudandet med förvärv

Näthandlaren köper barnskoaktör.

Footway har förvärvat e-handelsbutiken Barnskospecialisten. Säljare är företaget Momlin med vd och ägaren Malin Ericsson. Hon driver sedan 2014 Barnskospecialisten som sedan januari i år är en renodlad e-handelsaktörer då butikerna på Sankt Eriksgatan 85 i Stockholm och Gamla Torget 5 i Uppsala. Förvärvet ska inte innefatta verksamheten som helhet utan begränsas till domäner, inventarier och produkter. 

- Barnskospecialisten har stor kompetens inom barnskor. Med kunnig personal, en informationsrik sajt och expertkunskap har de skapat en spännande upplevelse, som vi vill dela med våra kunder. Affären stärker också vår position inom segmentet , säger Daniel Mühlbach, Footways vd och grundare i en kommentar.

I ett pressmeddelande skriver Malin Ericsson att “Vi har under de senare åren kunnat känna av ett allt tuffare klimat för mindre e-handlare, samtidigt som efterfrågan på vår expertkompetens fortfarande är mycket stark från kunder, leverantörer och kunniga barnortopeder".

Momlin omsatte  nära 15,9 miljoner, en rejäl ökning mot 2016, men gjorde en förlust  på 912 000 kronor. Bolaget hade 6 anställda. 

Footway har försälljning på elva marknader i Europa. Huvudkontor finns i Stockholm och centrallager ligger i Helsingborg. Bolaget hade under 2017 intäkter om 505 miljoner kronor med ett rörelseresultat, EBITDA, om 25,3 miljoner kronor.

Affären finansieras från bolagets rörelsekapital som en del i den löpande verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078