23948sdkhjf

Regeringen satsar 40 miljoner på hållbar textil

Borås blir centrum när nationell samverkansplattform byggs.

Regeringen satsar 40 miljoner kronor på en nationell samverkansplattform för hållbar svensk textil och mode som ska utgå från Högskolan i Borås. Beskedet meddelades av närings- och innovationsminister Mikael Damberg och miljöminister Karolina Skog på plats i Borås för att delta  i Sveriges Innovationsriksdag som äger rum för tredje året i rad.

Satsningen är uppdelad på fem år och bygger på den Västsvenska satsning som byggts upp på Science Park Borås på Högskolan i Borås. Nu växlas regionala insatser upp och sprids vidare i en nationell storsatsning på hållbar textil och mode och mot mer cirkulär, resurseffektiv och miljöanpassad textil i Sverige men också internationellt i produktionsländerna. Västra Götalandsregionen satsar sedan tidigare cirka 10 till 15 miljoner årligen för att stärka textilområdet.

- Redan 2012 startades Studio Re:design – nu Re:textile –  och idag drivs flera utvecklingsprojekt inom VGR:s program för hållbar utveckling inom ”Cirkulärt mode och hållbara miljöer”. Vår senaste satsning på en plattform – Do-tank center – för att samla cirkulära initiativ inom mode och inredning på Science Park Borås blir en stadig grund för regeringens satsning, säger Kristina Jonäng, centerpartistisk ordförande miljönämnden Västra Götalandsregionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093