23948sdkhjf

Odd Molly vill ta in kapital – Ska växa på nätet och internationellt

Inför årsstämman föreslår bolaget företrädesemission om nära 27 miljoner kronor.

Odd Molly har beslutat om en företrädesemission om 26,8 miljoner kronor därtill föreslås bemyndigande om övertilldelningsoption om 10,5 miljoner kronor.

För varje innehavd aktie erhålls 1 teckningsrätt. 3 teckningsrätter berättigar till teckning av 1 ny aktie i modeföretaget. Teckningskursen per aktie uppgår till 14 kronor. Odd Molly vill enligt ett pressmeddelande påskynda tillväxt i digitala kanaler och även fortsätta internationell expansion.

Företrädesemissionen är fullt ut säkerställd genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden från bolagets fyra största aktieägare; Kattvik Financial Services, M2 Capital Management, ATV Holding AB och New Moon Förvaltning. De fyra har ett sammanlagt innehav om cirka 60,5 procent av antalet aktier i modebolaget.

Styrelsen har därtill beslutat att föreslå årsstämman att bemyndiga styrelsen att besluta om en riktad nyemission om högst 750.000 aktier motsvarande cirka 10,5 miljoner kronor för att tillgodose en eventuell överteckning i företrädesemissionen så att nytt ytterligare kapital tillförs.

Totalt, vid full teckning i företrädesemissionen och fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen, kommer utspädningen uppgå till cirka 31,7 procent för de aktieägare som inte deltar i företrädesemissionen. Aktieägare har möjlighet att finansiellt kompensera sig för utspädningseffekten genom att avyttra sina teckningsrätter, heter det i pressmeddelandet.

Årsstämman hålls i Stockholm 4 maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093