23948sdkhjf

Nu lanseras Ekerville

Designduo med förflutet hos Kavat och Blankens lanserar livsstilsvarumärke. Först ut är färgglada väskor och heminredningsaccessoarer men varumärket ska även rymma skor.

Caroline Folkö och Emma Lindström lanserar en första egna linje som fått namnet Ekerville.

Namnet kommer från duons bostadsort Eker utanför Örebro och första produkterna ut är färglada väskor och heminredningsaccessoarer. Inom kort väntar lansering av skor och en del andra accessoarer i sortimentet.

Caroline Folkö och Emma Lindström har, bland annat genom det egna företaget Folk & Ströms, tidigare arbetat med varumärken som Blankens, Maguba, Grandpa och Troentorp och dessförinnan med Kavat och Oscar Jacobson. Givet det så var det självklart för duon att fortsätta inom sko- och designbranschen.

Ambitionen med varumärket är också att sätta mer färg på en, i deras tycke, tämligen beige och svart bransch. En av producenterna som Ekerville samarbetar med är ett kvinnokooperativ i Kenya som handväver korgar och väskor.

- Det känns otroligt viktigt för oss att också kunna göra något meningsfullt då vi är verksamma inom en tillsynes ganska ytlig bransch, säger Caroline Folkö och Emma Lindström i en kommentar till det nylanserade varumärket och de producenter de valt att arbeta med.

Produkterna lanseras initialt via egen webbutik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109