23948sdkhjf

Minussiffror i modehandeln - Uppåt i sporthandel

Februari blev en kärv månad försäljningsmässigt i modehandeln. Desto bättre gick det för sport- och fritidshandeln vars försäljning ökade rejält, enligt Detaljhandelsindex från HUI Research och SCB.

Försäljningen i klädhandeln minskade med 7,5 procent i februari jämfört med motsvarande månad i fjol mätt i löpande priser. I kalenderkorrigerade och fasta priser landade försäljningen på -1,1 enligt indexet från SCB och HUI Research.

I skohandel backade försäljningen med 8,9 procent under månaden mätt i löpande priser medan försäljningen i fasta och kalenderkorrigerade tal sjönk med 8,9 procent.

I sport- och fritidshandeln ökade försäljningen med 7,9 procent mätt i löpande priser och mätt i fasta och kalenderkorrigerade tal med 12,0 procent. Totalt ökade sällanköpsvaruhandelns försäljning med 3,4 procent mätt i fasta och kalenderkorrigerade priser.

I volym ökade försäljningen  i den totala detaljhandeln med 1,5 procent i februari 2018 jämfört med motsvarande månad 2017 och den totala omsättningen landade på en tillväxt om 1,9 procent mellan februari 2017 och februari 2018.

I rapporten uppger HUI Research att ”på grund av en försening i statistikproduktionen hos Statistiska Centralbyrån har inte HUI Research kunnat analysera utfallet i en kommentar denna månad” varför en kommentar kommer i nästkommande rapport den 27 april då även mars försäljningssiffror presenteras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078