23948sdkhjf

Pengar från plastpåseförsäljning till vattenprojekt

Lindex fördjupar samarbetet med WaterAid i Bangladesh huvudstad Dhaka.

1 april drar Lindex och internationella organisationen WaterAid igång nytt treårigt vattenprojekt som ska förbättra tillgången till rent vatten och toaletter i några av Dhakas fattigaste områden som Mirpur.

I området bor en stor del av arbetarna inom textilindustrin. Därtill väntas insatser för att förbättrad hygien då brist på vatten och toaletter och påverkar främst kvinnors hälsa, arbetsförmåga och därmed också inkomst.

Projektet finansieras av överskottet från försäljningen av plastpåsar i butikerna inom ramen för One Bag Habit. 

– På Lindex har vi under många år arbetat aktivt hos våra leverantörer med såväl vatten som hälsa och sanitet för kvinnor. Vi är otroligt stolta över vårt fördjupade samarbete med WaterAid där vi nu även kan ha positiv påverkan på livet utanför fabrikerna, säger Anna-Karin Dahlberg, hållbarhetschef på Lindex i en kommentar.


WaterAid finns i 35 länder och sedan starten 1981 har 26,8 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 26,8 miljoner fått tillgång till sanitet som ett resultat av WaterAids direkta arbete. I dag saknar 844 miljoner människor i världen tillgång till rent vatten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093