23948sdkhjf

Vagabond avslutar mångårigt distributörssamarbete

Efter nära tre decennier avslutas samarbetet med bolagets första externa distributör.

Vagabond Shoemakers avslutar samarbetet, som sträcker sig från tidigt 1990-tal, med distributören Tygesen Company som distribuerat varumärket i Norge och Danmark nära nog sedan skomärkets tillblivelse.

Därmed ska Vagabond från och med hösten 2019 sköta distribution och försäljning på marknaderna som inlemmas i Vagabond International.

Beslutet grundar sig i att tidigare marknadsgränser enligt bolaget allt mer suddas ut  och produkter rör sig mer frekvent mellan länder.

Därtill vill bolaget att varumärket byggs enhetligt på de nordiska marknaderna.

- Klassiska distributörsupplägg med enskild bearbetning av de nordiska länderna kan därför inte längre ses som det optimala för varumärkets fortsatta resa”, skriver skobolaget i ett pressmeddelande.

Vagabond har försäljning i 40 länder och ser, förutom Skandinavien, även Tyskland och England som viktiga nyckelmarknader och har även fokus på att växa och etablera varumärket globalt inte minst  i USA, Holland och Italien.

Tygesen Company ska vara fortsatt aktiva på den skandinaviska marknaden i form av nya aktiviteter och med redan befintliga dotterbolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078