23948sdkhjf

Bite Studios på NK

Svensk - brittiska modemärket huserar nu med tillfällig butik på varuhuset i Stockholm. Modemärket har även lanserat webbutik.

Modemärket Bite Studios arbetar i gränslandet mellan mode, konst och upplevelser och öppnade 14 mars tillfällig butik i NK i Stockholm som ska hålla öppet till 8 april. Ytan har ingång från Sergelgången och butiken är inrymd där NK papper tidigare huserade i en lokal som är under omgörning.

Pop up-ytan om 80 kvadratmeter i samarbete med Galleri Andersson/Sandström och förutom mode presenteras med skulpturer från Tony Cragg och bildkonst från Riita Päiväläinen.

Bite Studios grundades i november 2015 och i dag arbetar William Lundgren, Veronika Kant, designern Elliot Atkinson och Suzanne Elvi med modemärket.

Förutom den tillfälliga butiken på NK så lanseras nu varumärket hos Fenwick på New Bond Street i London samt med egen e-handel som lanserades i dagarna i samband med släpp av nya kollektionen för vår- och sommar 2018.

Därtill satsar varumärket på att nå nya återförsäljare inte minst internationellt.

- Vi vill visa att det är möjligt att kombinera god design med hållbar utveckling i en kontext som engagerar. Hela vår kollektion är tillverkade utifrån fina ekologiska naturmaterial. Alla plagg är designade och producerade i London, i en noggrann designprocess med stark hantverkskänsla och kvalitetsfokus, säger William Lundgren till Habit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062