23948sdkhjf

Ikea bygger nytt i Kållered

Under våren ska första spadtaget tas till det nya varuhuset och planen är även att bygga ett nytt shoppingcenter.

Varuhuset Ikea Kållered ska få nya lokaler – ett nytt varuhus på 37 000 kvadratmeter ska byggas upp bredvid det gamla, meddelar Göteborgs-Posten. Det nya varuhuset har planerats sedan 2014 tillsammans med Mölndals kommun och Ikea centres och förhoppningen är nu att bygget ska komma igång under våren.

I det nya varuhuset kommer ett större fokus att läggas på mat. Byggnaden byggs även för att släppa in mer dagsljus och för att kundflödet ska gå annorlunda än i dagsläget.

– Alla beslut är fattade angående Ikea-varuhuset och nu väntar vi på att komma igång med bygget, säger Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig för expansion och affärsutveckling på Ikea, till Göteborgs-Posten.

Handelsområdet kring varuhuset ska även få ett nytt shoppingcenter. Kållereds köpstad som ägs av Ikea centres ska byggas om till ett köpcentrum om 40 000 kvadratmeter som ska integreras med det nya Ikea-varuhuset.

– Ikea centres är fortfarande lite mer i planeringsstadiet, men vi har en gemensam vision om det här handelsområdet tillsammans med kommunen, säger Anna Pilkrona Godden till Göteborgs-Posten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078