23948sdkhjf

Namnkunnig kvartett till Beckmans

Beckmans Designhögskola rekryterar fyra nya namn till modeutbildningen.

Ulrika Elovsson, Linda Nurk, Martin Bergström och Ann-Sofie Back ska undervisa i utbildningsprogrammet för mode vid Beckmans Designhögskola.

Ulrika Elovsson har ett förflutet som materialutvecklare hos bland annat Issey Miyake Reality Lab och arbetar nu för Hermès. Linda Nurk har tidigare arbetat under eget namn och för Chanel och Givenchy. 

Modedesignern Martin Bergström har tidigare arbetat som lärare och blir nu lektor i mönsterdesign. Han har en gedigen modebakgrund och har arbetat både under eget namn och med samarbetsprojekt med bland andra Ikea.

Även modedesignern Ann-Sofie Back ska arbeta som lärare vid modeprogrammet och vid avdelningen för Konstnärliga och kontextuella studier samt på Beckmans Kvällsskola.

–Min uppgift som rektor är att se till att studenterna ges det bästa av det bästa när det gäller undervisningen. Att designern Pär Engsheden är programansvarig för Mode, gör att jag vet att studenterna är i trygga händer. Nu har hans team förstärkts med helt fantastiska namn inom mode, och att en av dem kan ropa back to school gör inte saken sämre, säger Karina Ericsson Wärn, rektor för Beckmans Designhögskola.

Vid Beckmans Designhögskola studerar 123 personer och därtill har skolan 30 anställda och utbildning bedrivs inom kandidatprogrammen Form, Mode och Visuell kommunikation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094