23948sdkhjf

Här öppnar Caliroots

Mode- och streetwearföretaget presenterar nytt koncept i ny butik, en satsning som beskrivs som Caliroots 2.0.

Caliroots öppnar butik på Södra Larmgatan 11 i Göteborg i vår och öppning är planerad till 5 april. Butiken ska ha fokus på både sneaker och mode och ligger på samma gata som Hollywood.

- Vi har verkligen försökt tänka till lite extra hur vi ska ta online in i offline och presentera vår digitala närvaro i butiken på ett bra vis, säger Andreas Koschnike, medgrundare och vd till Habit.

Butiksytan blir 150 kvadratmeter med ett större lager bak i butiken om 50 kvadratmeter som också ska serva onlinekunder. Likt butikerna i Stockholm ska tjänster som hämta och lämna e-handlade varor erbjudas i butik. Olika digitala inslag ska genomsyra butiksupplevelsen.

Till sin hjälp med att skapa konceptet och inredningen, som går i Bohusgranit och plywood, har Caliroots byrån Boys Don´t Cry. 

- Vi ska till exempel bygga ett lager bakom glas bak i butiken som ska ha skepnad av ett klassiskt postkontor med ständig aktivitet där ordrar kommer in, packas och skickas, säger Andreas Koschnike.

Caliroots driver fysiska butiker och webbutiker för Six Feet Down, C Store, Caliroots och Cali OG i Stockholm samt butikerna för Hollywood. Därtill hör butikskonceptet Soto, med butiker i Berlin, till bolaget Californian Roots. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109