23948sdkhjf

Lyko till Finland

Startar e-handel på sin tredje nordiska marknad samt investerar i ny, automatiserad lagerlokal i Vansbro.

Nu tar hårvård- och skönhetsbolaget Lyko Group steget in på den finska marknaden. Bolaget har sedan innan både e-handel och fysiska butiker i Sverige och Norge men nu lanseras en nätbutik även i Finland under årets andra kvartal.

– Vi ser en potential i att nå ut med vårt kunderbjudande i Finland. Vi gör det via en online-first strategi på en marknad som har den högsta online-penetrationen i Norden inom hårvård och skönhet, säger Joanna Hummel, vd för Lyko.

Lyko investerar även 85 miljoner kronor fördelat över åren 2018-2020 i en ny, automatiserad lagerlokal i Vansbro. Förhoppningen är att göra lagerhanteringen mer resurs- och kostnadseffektiv.

– Det nya centrallagret kommer att vara konkurrenskraftigt med en kostnadseffektiv och flexibel logistiklösning som är anpassad för stegvis utbyggnad i takt med ökade volymer. Detta är en betydande investering för att möta en ökad tillväxt och säkerställa att vi har kapacitet både vad gäller personal och utrymme, säger Joanna Hummel.

I sin rapport från det fjärde kvartalet 2017 visar Lyko upp ökade intäkter. De uppgick till 241,6 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 203,2 miljoner kronor under motsvarande period året innan. Rörelseresultatet landade på 2,9 miljoner kronor (9,4) med en marginal om 1,2 procent (4,6 procent år 2016).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076