23948sdkhjf

Esprit tar över butiker

Två franchisebutiker övergår i modeföretagets regi och därtill nyöppnar Esprit butiken i Täby centrum som gick i konkurs i höstas.

Esprit tar nya tag i Sverige efter lång och strulig period med butiksstängningar och konkurser.

Habit har tidigare skrivit om att Esprit nysatsar med egenägda butiker och även franchise och i slutet av mars nyöppnar modebolaget butiken i Täby centrum utanför Stockholm efter en större renovering.

Enheten drevs tidigare av en franchisetagare som gick i konkurs. Butiken om nära 400 kvadratmeter har uppdaterats och ska erbjuda tjänster som hämta och lämna tillbaka i butik och reservera på nätet och hämta i butik.

Kunder med nedladdad app kan också använda en tjänst som hjälper dem hitta andra tillgängliga storlekar, färger och plagg genom att skanna streckkoden med mobiltelefon.

Därtill ska franchisebutikerna i Emporia i Malmö och på Väla i Helsingborg drivas i företagets regi och övertagandet sker under februari. 

I ett pressmeddelande skriver Esprit att “Sverige är en mycket viktig marknad för oss där vi strävar efter att bygga en ännu bredare kundbas.”

- Vi är mycket glada över att öppna en ny butik i Täby Centrum - ett viktigt steg i att stärka vår närvaro i Stockholm. Att finnas på rätt handelsplatser kommer att vara ännu viktigare framöver och vi tror att Täby centrum är en sådan handelsplats. Butiken i Täby kommer att erbjuda ett brett damsortiment samt utökad kundservice där kunden kan reservera varor online samt hämta varor som de beställer på nätet i butiken, säger Martin Hallander, chef retail och wholesale för Skandinavien i en kommentar. 

Esprit driver för närvarande sju egenägda butiker i Sverige och därtill finns elva franchisebutiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109