23948sdkhjf

Helomvändning krävs för Lindex

Minskad försäljning gav halverat resultat.

Det gick sämre för Lindex förra året. Rörelseresultatet, som landade på 19,6 miljoner euro under det fjärde kvartalet 2016 halverades till 10 miljoner år 2017. Omsättningen minskade med 1 procent, från 171,3 miljoner euro till 169,6 miljoner.

– Lindex resultat var inte tillfredsställande, och vi har inlett beslutsamma åtgärder för att säkerställa en helomvändning. Susanne Ehnbåge tillträder som Lindex nya verkställande direktör senast i augusti, säger Lauri Veijalainen, vd för Lindex  finska ägare Stockmann i bokslutsrapporten.

Lauri Veijalainen förklarar vinsttappet med en minskad försäljning på huvudmarknaderna i Norden och Polen. Försäljningen ökade dock på resterande marknader samt på nätet.

– Det gångna året visar att våra verksamheter snabbare måste kunna svara på förändringar såväl på marknaderna som i konsumenternas beteende. Vi kommer att investera starkt i digitalisering, säkerställa försäljningen och trappa upp implementeringen av effektiviseringsåtgärder för att förbättra våra resultat, säger Lauri Veijalainen om Stockmannkoncernens arbete framöver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078