23948sdkhjf

Minimässa gör premiär

Åtta unga varumärken byter erfarenheter under modeveckan i Nacka Strand.

Elena Ekström och Joanna Bark med väskvarumärket Bukvy, är på plats i det nya mötes- och handelsplatsinitiativet Nordic Lab på Stockholm Fashion District. Här presenterar de sina multifunktionella väskor och accessoarer för modeveckans besökare.

– Vi har varit på några mässor tidigare och det är inte lätt att hamna rätt. Här blir man verkligen glad av sammanhanget.

– Tanken med Nordic Lab är att vi ska vara en plattform för nya designer. Här kan de träffas och prata med varandra. Och prata med branschen, säger Gunilla Grübb, head of public relations, på Stockholm Fashion District.

Hon beskriver minimässan som en praktikplats.

– Här finns mässorna, agenterna och inköparna. Det är ett ypperligt tillfälle att skaffa sig det nätverk som man behöver för att kunna rulla som varumärke.

Bukvys Elena Ekström och Joanna Bark är inne på samma linje.

– Det vore fantastiskt att träffa inköpare. Men också att få kontakter i branschen, träffa de andra märkena och dela erfarenheter. Samarbeten känns som en fantastisk grej när man är liten.

Eventet äger rum i mässhallen för Nordic Shoe & Bag Fair i Stockholm Fashion District i Nacka Strand. Mässan pågår till 9 februari.

Läs mer om Bukvy och de andra utställarna i Habit nummer 2, utgivning 6 mars. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062