23948sdkhjf

”Stor andel skor som slängs har mycket mer att ge”

Sedan hösten 2016 finns Vagabonds återvinningssatsning i Sverige. Nu utvidgas konceptet till att omfatta fler marknader.

Vagabond har arbetat med återvinningskonceptet Shoe bring back i Sverige sedan hösten 2016 och ska nu rulla ut konceptet på fler marknader.

Nu väntar lansering i skoföretagets butiker i Sverige, Danmark, Norge, Polen, Tjeckien, Ungern och Tyskland.

Enligt Vagabond blir den viktigaste uppgiften med projektet att se till att skor som fortfarande är i användbart skick samlas in för att kunna ges nytt liv som second hand-varor, eller blir återvunna till nya produkter.

”Ett stort problem med skokonsumtion är att en stor andel av skor som slängs fortfarande har mycket kvar att ge”, säger Ulrika Simonsson, CSR-chef på Vagabond i en kommentar.

Insamlingen sker i samarbete med I:Collect som även samarbetar  med andra skovarumärken. 

Skoföretaget är en del av ett pilotprojekt, där återvinning av skor möjliggörs med hjälp av ny teknisk utveckling.

När det gäller insamling och återvinning av kläder har utvecklingen kommit väldigt långt menar Vagabond men när det handlar om återvinning av skor är det svårare på grund av alla olika komponenter som en sko har.

Hur marknadsför ni återvinnningskonceptet?

- Vi marknadsför konceptet  i våra egna kanaler, och startar året med en lanseringskampanj i våra butiker för att uppmärksamma det, säger Anna Fahle Björcke, kommunikationschef till Habit.

Tar ni tillbaka några skor eller var hamnar alla produkter?

- Vi tar inte tillbaka några skor utan alla våra insamlade skor tar I:Collect hand om. De som fortfarande är i användbart skick går till second hand eller välgörenhet, övriga går till återvinning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068