23948sdkhjf

Vd-byte hos Odd Molly

Hon kliver på som vd för mode- och inredningsbolaget och efterträder Anna Attemark som lämnar posten efter sju år.

Anna Attemark lämnar posten som vd för Odd Molly för att gå till en ny tjänst utanför bolaget.

Styrelsen har utsett Jennie Högstedt Björk, som i dag arbetar som vice vd och sortimentschef, till efterträdare. Vd-skiftet kommer att ske senast under augusti 2018.

Anna Attemark har arbetat som vd sedan 2011 och kom då från H&M där hon verkat på en rad olika positioner sedan 1994 och innehaft poster som sektionschef, divisionschef, operativ designchef, inköpschef samt utvecklingschef för H&Ms inköpsorganisation.

 Hon har även ett förflutet från Björn Borg.

- Jag är väldigt stolt över den förändringsresa vi tillsammans genomfört på Odd Molly, och det är med stort vemod jag fattat beslutet att gå vidare från detta fantastiska team och Mollys unika livsstilskoncept. Samtidigt är jag övertygad om att det är rätt tillfälle för en ny kraft att ta vid efter mina snart sju år som VD. Att Jennie väljer att ta stafettpinnen gör beslutet lättare, säger Anna Attemark, avgående vd i en kommentar.

Även Jennie Högstedt Björk kom till Odd Molly i slutet av 2011 och har även hon ett förlutet från H&M. Bolaget lyfter fram att hennes meriter också från inköp till onlineverksamheten kommer väl till pass.

I ett pressmeddelande skriver bolagets styrelseordförande Patrik Tillman att Odd Molly under Anna Attemarks ledning " tagit kontroll över distributionen på våra nyckelmarknader och tidigt satsat på försäljning i digitala kanaler".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.223