23948sdkhjf

Modehologram

I veckan presenterade modebutiken Aplace och Atacac en klädkollektion i hologramform.

Plaggen, som sys efter förbeställning i Atacacs ateljé i Göteborg, visas genom ett hologram i Aplace butik på Norrlandgatan 11 i Stockholm fram till 5 februari. Kunderna förbeställer plaggen i butik som sedan produceras i ateljén, en mikrofabrik, i Göteborg på ett par dagar.

Arbetssättet leder menar företaget  till minskad överproduktion och ingen lagerhållning. I ateljén arbetar textilarbetare från Aleppo som var tvungna att överge sina hem på grund av inbördeskriget.  

- Vi vill visa ett helt nytt sätt att producera och sälja mode. En annan modevärld är möjlig, säger Atacacs medgrundaren Rickard Lindqvist i en kommentar.

Till hjälp att sälja in plaggen har modeföretaget en 3D-mjukvara som traditionellt används av spelbranschen. Den genererar realistiska 3D-modeller av kläderna.

Plaggens prissättning sker på samma sätt som med flygbiljetter - ju tidigare produkterna köps desto lägre pris.

- Vårt arbetssätt har utvecklats främst ur ett kreativt perspektiv. Vi tror att konsekvenserna av ett bra kreativt arbete är lönsamma ur många perspektiv. Expressionella, ekonomiska och hållbara sådana till exempel, säger Rickard Lindqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14