23948sdkhjf

Vitt, sammet och stickat

På söndagen öppnade så Fashion Week Stockholm och bjöd på visningar i både stora och mer intima format.

På söndagen öppnade så Fashion Week Stockholm och bjöd på både visningar och installationer. 

Bland andra modestudenter från Beckmans, Filippa K, Emelie Janrell, hyllade modeduon bakom Johannes Adele, Newhouse, Busnel och Totême visade.

Invigde visningsdagarna gjorde Filippa K:s grundare och numera återigen modemärkets kreativa chef Filippa Knutsson och på kvällen var det dags för varumärkets visning med både herr- och damplagg på Nordiska galleriet 1912 på Nybrogatan.

Kollektions bjöd på klassiska plagg i lösare passform, materialmixer som tunnare plagg i och stickat  i en färgskalan svart, mörkblått, grått, beige och teal. Flera av kollektionerna som visades under söndagen gick i en sober färgskala; mycket grått, svart och vitt. 

Överlag bjöd den första dagen på stickat, sammet och materialmixar och vita skor, både på catwalk och i publiken. Ett annat stylingplagg och mesta accessoar är den större sjalen på snedden, gärna med fransar.

Busnel bjöd inte oväntat på stickat, även för herr. På fötterna satt skor från skommodemärket AfKlingberg, aktuella som en av utställarna på Stockholms Auktionsverk på tisdagen. Där deltar ett flertal varumärken inom accessoarer och smycken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063