23948sdkhjf

Möblerar om i ledningsgruppen

Annemarie Gardshol, Ylva Ekborn och Anders Holm får nya chefsroller och HR-chefen Finn Hansen går i pension.

Den 1 februari genomför krisande Postnord flera förändringar i koncernledningen. Dels ska Postnord Sverige få en ny chef, i form av Annemarie Gardshol. I sin nya roll ska hon bland annat driva utvecklingen för att hantera den logistik som e-handeln ger upphov till samt arbeta för att förbättra bolagets kvalitet och image.

Annemarie Gardshol är styrelseledamot både i SCA och Essity. Hon har arbetat inom Postnord-koncernen sedan år 2012, senast som vd för PostNord Strålfors Group i tre år. Innan dess var hon ansvarig för Postnords strategiarbete och sedan 2014 har hon arbetat med bolagets aktiviteter inom eCommerce & Corporate Clients. Hon har tidigare arbetat på bolag som Gambro och McKinsey.

Rollen som chef för Postnord Sverige tar hon över efter Anders Holm som istället blir chef för Postnord Finland, Corporate Clients, International Linehauls och Förtullning.

Annemarie Gardshols roll som vd för PostNord Strålfors Group tas över av Ylva Ekborn. Hon har varit vd för PostNord Strålfors Sverige sedan september 2016, en roll som hon inledningsvis också behåller. Hon var tidigare chef för Voice och vd för 118118 på Eniro och innan dess har hon bland annat arbetat på Ebay, Synovate, och McKinsey.

Annemarie Gardshol, Ylva Ekborn och Anders Holm kommer alla att ta plats i Postnords koncernledning.

Postnord meddelar vidare att HR-chefen Finn Hansen lämnar koncernledningen för att gå i pension under året. Jan Starrsjö, koncernens chef för strategi och säljprocesser, tar över ansvaret för HR-frågor på Postnord tills vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082