23948sdkhjf

Pälsdjursfarmning kan förbjudas i Norge

Enligt förslaget ska de sista pälsdjursföretagen vara avvecklade år 2025.

Den norska regeringen har lagt fram förslag om att pälsdjursfarmer ska förbjudas, det uppger Djurens Rätt i ett pressmeddelande. Enligt förslaget ska existerande och registrerade verksamheter i Norge vara avvecklade 2024/25.

– Vi välkomnar den svenska regeringens förslag om att utreda hur välfärden ser ut för minkar på Sveriges pälsdjursfarmer, men vi ser i dag att Norge visar att ett förbud mot pälsdjursfarmning är möjligt. Det här är en fantastisk nyhet, inte minst för alla de djur som nu slipper födas upp och dödas för sin päls i Norge, men också för att det sätter ett gott exempel för Sverige och den kommande svenska utredningen, säger Camilla Björkbom, Djurens Rätt förbundsordförande i ett uttalande.

I Norge finns i dag drygt 300 pälsdjursfarmer vilket enligt Djuren Rätt är 4 till 5 gånger fler än i Sverige. Enligt Djurens Rätt föder farmer i Norge upp och dödar 700 000 minkar och 110 000 rävar för sin päls varje år. I Sverige är rävuppfödning inte förbjudet med det föregås av ett strängt regelverk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067