23948sdkhjf

Indiska stänger butiker

Mode- och inredningskedjan stänger två butiker i Stockholm i slutet av januari. Före jul aviserade kedjan att 20 butiker kan stängas.

28 januari stänger Indiska butikerna i Västermalmsgallerian och Mall of Scandinavia i Stockholm. Kedjan aviserade tidigare i höstas avsikten är att granska och skära hårt i butiksnätet och stänga olönsamma butiker. 

Habit har sökt Indiskas vd och nya ägare Karin Lindahl för en kommentar utan framgång. Inte heller konkursförvaltaren Erik Selander vid DLA Piper vill uttala sig om uppgifterna om att kedjan överväger stänga 20 butiker efter julhandeln och vilka butiker som skulle kunna komma i fråga. Indiska har 90 butiker i Sverige.

I rekonstruktionshandlingar från Stockholms tingsrätt från 13 november skriver Indiska att ”Det finns planer på att låta upp till ett tjugotal butiker vara öppna under den lukrativa julhandeln och sedan stänga dem efter jul.”

Sedan 23 oktober befinner sig Indiska ånyo i rekonstruktion. Bolaget ägs numera helt av vd Karin Lindahl och bolaget Gouldcup 15168 som sedan förvärvet tillfört bolaget ett lån om 14 miljoner kronor för att komma igång med företagsrekonstruktionen.

I ett mejl till Habit skriver pr-och marknadskoordinatorn Matilda Agné att Indiska inte kommer att göra några enskilda intervjuer eller svara på frågor innan ackordssammanträdet.

Ackordssammanträde är planerat till 17 januari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172