23948sdkhjf

Åhléns har ny IT-chef

I november fick varuhuskedjan ny CIO/IT-chef.

Genom sin nya roll tar han även plats i ledningsgruppen.

Under de senaste åren har Ola Toresten arbetat som chef för e-handel och digitala tjänster på Akademibokhandeln och Bokus. Han har tidigare arbetat som IT- och affärsutvecklingschef på Akademibokhandeln, chief information officer, CIO, på KF Media samt som konsult inom retail, digitalisering, förändringsledning med mera.

Åhléns planerar även ytterligare rekryteringar till IT-avdelningen, till roller inom digital kompetens, projektledning och digital arkitektur. Detta sker i samband med satsningar på att utveckla kundupplevelsen såväl i varuhusen som online. Bland annat ska varuhusen kopplas ihop med Åhléns digitala erbjudande.

- Åhléns som alla företag inom detaljhandeln har strukturella utmaningar på grund av den digitala transformationen som nu sker inom branschen, och Ola Toresten med sin gedigna erfarenhet från detaljhandel och unika erfarenhet inom både digital handel och it, är precis vad vi behöver då vi ser att utveckling inom it-området är en förutsättning för att nå framgång med både vår fysiska handel och digitala handel som ökar explosionsartat, säger Gustaf Öhrn, vd Åhléns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078