23948sdkhjf

”Vi springer för att hitta en lösning”

I slutet av förra veckan försattes modeföretaget Boomerang i konkurs. Förhoppningen är nu att hitta en lösning och enligt konkursförvaltaren Michael Levin finns flera intressenter. Beslut om fortsättning för varumärket kan tas redan i veckan.

Som Habit tidigare rapporterat om gick Boomerangs ansökan om konkurs igenom vid Stockholms tingsrätt 4 januari. Nu tror och hoppas modebolaget och konkursförvaltaren Michael Levin vid Hamilton Advokatbyrå på en snabb lösning och en fortlevnad för varumärket .

- Vi springer för att hitta en lösning. Det gäller så att säga att koka på något som är varmt. Modebolaget har en hyfsad omsättning och även om det inte behöver vara hela sanningen så har bland annat långa och dyra hyreskontrakt lett till att kostnaderna i slutändan blivit för stora, säger konkursförvaltaren Michael Levin till Habit.

Michael Levin säger att ägarna med hjärtat under en längre tid och verkligen in i det sista har försökt att rädda bolaget genom att gå in med pengar och föreslå olika lösningar. Därtill har ägarkonstellationen arbetat hårt med att ställa om organisationen för att den ska fungera i ett nytt handelsklimat med ökad digital handel. Dock sade banken, som är den stora fodringsägaren, till slut nej, säger Michael Levin och säger även att alternativ som tidigare diskuterats är att ta bolaget in i en rekonstruktion.

Enligt Michael Levin finns nu flera intressenter till att ta över varumärket, men nämner inte några namn. Han säger att det kan handla om aktörer som redan har egen produktion, ytor och butiker.

– Det finns ett stort intresse för varumärket och för produkten. Dock tror jag inte så många är villiga att ta över samtliga hyreskontrakt, men kan tänka sig att vissa ytor och att även personal kan bli erbjudna att följa med in i ett nytt bolag. Men som sagt är det för tidigt att sia vilken utgången blir mer än att det finns ett intresse för varumärket som jag bedömer som stort och att jag tror att ett beslut om framtiden kan komma redan i veckan.

Konkursen gäller samtliga tre bolag: Boomerang, Boomerang International  samt Boomerang Retail. I retailbolaget finns personal och de 16 butikerna och i Boomerang International finns tillgångarna, med även de stora skulderna, med ett varulager som enligt konkursförvaltaren är värt åtskilliga miljoner kronor. Enligt Michael Levin har även delar av vårkollektionen börjat rulla in och i viss mån redan nått butikerna.

– Alternativet som återstår nu om vi inte hittar en köpare som kan ta hand om och fortsätta att satsa på varumärket är en långsam utförsäljning av ett stort varulager. Det är en utveckling vi helst inte vill se och som inte gynnar någon.

Edgångssammanträde för de tre bolagen är satt till 20 februari. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094