23948sdkhjf

Boomerang i konkurs

Klädvarumärkets konkurs inleddes i torsdags.

Boomerang AB, Boomerang International AB samt Boomerang Retail AB försattes vid Stockholms tingrätt i konkurs den 4 januari 2018. Omsättningen för moderbolaget Boomerang AB har sjunkit under de senaste åren och bolaget har gått med förlust sedan 2012. 2016 var ett bottenår, omsättningen rasade till 137 miljoner kronor medan röresleresultatet uppgick till drygt -31 miljoner kronor.

I konkursansökan till tingsrätten i Stockholm står det att bolaget saknar förmåga att betala skulder vartefter att de förfaller och att oförmågan inte endast är tillfällig varför bolaget är på obestånd.

Till konkursförvaltare har Michael Levin vid Hamilton Advokatbyrå utsetts. Edgångssammanträde för de tre bolagen är satt till 20 februari. 

Så sent för någon vecka sedan intervjuade Habit Catti Unenge, varumärkets kreativa chef, om den kommande höst- och vinterkollektionen 2018/2019. Hon sade då bland annat så här:

– Vi, liksom alla andra i modeindustrin, ställs inför nya utmaningar allt eftersom konsumenternas köpbeteende ändras. Näthandel, ”reaskov”, inte samma vilja att ”vara ett varumärke”, inte samma vilja att gå i butiker...

Boomerang är ett svenskt företag som grundades 1976. Försäljningen av dam- och herrkläderna sker i sex länder, hos cirka 170 återförsäljare och i knappt 16 egna butiker. Huvudkontoret ligger i Stockholm. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062