23948sdkhjf

Så ska Scotch & Soda stärkas i Norden

Modebolaget satsar på 20 nya butiker i Norden, nytt kontor i Stockholm och förvärv av befintliga butiker. Vd för det nordiska bolaget är en tidigare vd på Gant.

Scotch & Soda köper tillbaka de befintliga butikerna i Sverige och Norge. Totalt handlar det om fyra butiker; på Södra Larmgatan 9 och Lilla Nygatan 2 i Göteborg, i Mood på Regeringsgatan i Stockholm samt på Vestbyveien i Oslo.

Därtill öppnar modeföretaget nytt showroom i Stockholm och tar över ett befintligt showroom i Oslo.Tidigare har företaget förvärvat nyckelmarknader som USA, Frankrike och Tyskland. 

Därmed ska den nordiska marknaden skötas från Stockholm under ledning av Tony Wester, vd för det nordiska bolaget, och som rekryterades till Scotch & Soda i augusti i år. Tony Wester har ett långt förflutet inom Gant där han arbetade på olika positioner mellan åren 2000 till 2015. 2008 till 2015 var han vd för modebolaget i Norden.

Efter Gant har han haft kortare sejourer på WeSC och under våren arbetade han som försäljningschef hos Indiska.

- Det är med glädje jag, tillsammans med teamet, antar utmaningen att fortsätta att bygga och vidareutveckla Scotch & Soda i norden. Med stärkt kontroll har vi också ökade möjligheter att vässa oss ytterligare och ännu snabbare anpassa oss efter de utmaningar handeln står inför. Det är en väldigt skjuts i varumärket globalt just nu och jag ser verkligen fram emot att dra nytta av det och kunna kapitalisera på den potential jag ser för bolaget på den nordiska marknaden, säger Tony Wester i en kommentar.

Det Amsterdambaserade modebolaget har 190 butiker och nära 8 000 återförsäljare, däribland varuhus och webbförsäljning, världen över. Tidigare har varumärket sålts av Sjöklint Agenturer.

Scotch & Soda siktar på ett 20-tal nya butiker i norden som främst ska etableras i storstäder. Därtill ska samarbete med de viktigaste återförsäljarna stärkas och fokus läggas på att utveckla e-handeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066