23948sdkhjf

Utvecklingsfond stödjer textil arena

Projekt för att utveckla textil samverkansarena får miljoner.

Science Park Borås har beviljats 16 miljoner från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att tillsammans med IDC West Sweden utveckla en samverkansplattform för cirkulära affärsmodeller avseende textil, mode, inredning och möbler, ett så kallad DO-tank Center. Plattformen får fysisk plats i Textile Fashion Center i centrala Borås och i Gothia Science Park i Skövde där små och medelstora företag verkar får tillgång till test-, demo- och prototypanläggningar och stöd i cirkulär och digital affärsmodellsutveckling.

- Att gå från det linjära till det cirkulära kräver en insats men skapar också många nya affärsmöjligheter. Detta kan ske genom till exempel tjänster för en förlängd livslängd av produkter, brukande och ägande av produkter och olika typer av tjänstefiering. Detta möjliggör vi genom ökad samverkan, kompetensutveckling och tillgängligheten att testa idéer, säger Erik Bresky, vd för Science Park Borås i en kommentar. 

Projektet sker i samverkan mellan Science Park Borås och IDC West Sweden AB och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Borås Stad, Marketplace Borås, Boråsregionen - Sjuhärads kommunalförbund, Högskolan i Borås, Skaraborgs Kommunalförbund och TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093