23948sdkhjf

Best of Brands förvärvas

Modekedjan köps av Jönköpingsbaserad koncern där även Fribergs herr och dam ingår och vars butik på Asecs byter namn till Best of Brands.

Reach for the Stars-koncernen har köpt modekedjan Best of Brands och fusionerat den med en av Fribergs Herr och Dam. I dag finns  två butiker för Fribergs; en i Jönköping och en i Värnamo. Det är Jönköpingsbutiken som nu ska ingå i Best of Brands. Ny vd för Best of Brands är Henrik Hultman som även går in som delägare. Även ledningsgruppen är ny. Förvärvet gick igenom 1 december.

- Dessa butikskedjor har en bred målgrupp, duktig personal och bra citylägen i detaljhandeln. Vi ser en spännande tillväxt inte bara i butikerna utan även online. Det här är en enormt viktig marknadsplats för våra varumärken och kunder och vi ska förvalta den väl, säger Stefan Alvarsson, huvudägare för Reach for the Stars i en kommentar.

Best of Brands ägar- och grundarfamilj Rabenius har frånträtt sina operativa roller.

Reach for the Stars, där även logistik- och bemaninngföretaget OnePartnerGroup ingår, är en koncern med huvudsäte i Jönköping, som helt eller delvis äger bolag med en total omsättning på 2,5 miljarder kronor och ha cirka 2 700 anställda. I höstas tog OnePartnerGroup över modekedjans lager- och logitikverksamhet. 

Best of Brands omfattar totalt åtta fysiska butiker; i Stockholm, Umeå, Jönköping, Malmö och Göteborg samt e-handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078