23948sdkhjf

E-handelsföretag tar in 10 miljoner

Webgallerian satsar på internationell expansion – i samband med detta söker de nya investerare.

– Vi har vidareutvecklat Webgallerian 3.0 till en riktigt avancerad och attraktiv marknadsplats på nätet och har lagt en mycket god grund för en snabb nordisk tillväxt. Vi söker nu tillväxtkapital från ett antal investerare för en fortsatt satsning på främst marknadsföring men även organisation och teknik, säger vd Ingemar Gleissman som grundade Webgallerian 2012 i ett uttalande.

Webgallerian är en marknadsplats på nätet som samlar mindre och medelstora webbutiker i en gemensam digital galleria.

Tanken är att plattformen ska fungera som ett "skyltfönster". 

– Vi har ett väl utmejslat koncept med redan 140 anslutna webbutiker som erbjuder fler än 425 000 produkter på en typ av marknadsplats som internationellt sett visat sig mycket framgångsrik. Vi är redo för en snabb nordisk expansion och söker nu finansiella partners för att accelerera denna process, säger Ingemar Gleissman.

Webgallerian öppnar därmed för delägare i en publik emission på maximalt 10 miljoner kronor under perioden 4 december till och med 29 december 15:00.

Priset är 9,25 kronor per aktie vilket motsvarar en bolagsvärdering (pre-money) på cirka 60 miljoner kronor. 

Marknadsplatsen fungerar i dag i en alfaversion med fortsatt vidareutveckling av vissa funktioner. En skarp slutversion förväntas lanseras senare i december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096