23948sdkhjf

Nytt nummer av Habit

Stor intervju med Årets Designer, och mycket mer.

Det kanske inte är så många som hade varit sugna på att förvärva ett bolag som saknar betalningsförmåga, har skulder på över 200 miljoner kronor, vars ägare tröttnat, och för att överleva går in i en rekonstruktion för andra gången på drygt ett år. Men den nya ägaren till Indiska, Karin Lindahl, är övertygad om att skutan går att vända. Habit har träffat henne.

En av årets viktigaste händelser gick av stapeln den 16 november på Berns i Stockholm – den årliga branschgalan, Habit Modegalan. Vem vann och hur kändes det? Och vilka planer har vinnarna? Habit tog tempen på de 13 segerrusiga pristagarna.

Läs också en längre intervju med Ida Sjöstedt som förärades priset Årets Designer. Möt duon bakom Årets Modebutik, Adisgladis – den lilla butiken med ett stort hjärta. Och följ med till Årets Sportleverantör Daily Sports vars vd och ägare, Ulrika Skoghag, tar matchen om kvinnan.

Årets Black Friday slog rekord. Svenskarna handlade för 5,3 miljarder kronor, vilket fick logistikaktörerna att svettas. Nu stundar julhandeln. De väntade volymökningarna sätter enorm press på både e-handlarna och logistikbranschen. Hur rustade är de egentligen?

På Footway sätter kunderna takten för tillväxten. Nöjda kunder är a och o. Om bolaget inte sköter sig är det svårt att bygga business. Habit åkte till huvudkontoret i Kista för att prata kundnöjdhet.

Hur gick det med Naturvårdsverkets förslag om en mer hållbar textilindustri som hamnade på regeringens bord för ungefär ett år sedan? Christina Bild ger hela bilden om vad som har hänt och vad som komma skall.

God läsning

Kajsa Åström
tf chefredaktör Habit

Saknar du prenumeration? Klicka här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109