23948sdkhjf

Elvine: "Allt är förstört"

Göteborgsbaserade Elvine är ett av modeföretagen som drabbades av branden i centrala Stockholm i november.

Butiken på Jakobsbergsgatan 6 låg i den fastighet, Vildmannen 7, i hörnet Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan som eldhärjades natten till den 7 november.

- Det är otroligt sorgligt och vi blev i det närmaste chockade. Allt är förstört i butiken och kläderna är rökskadade och inte möjliga att sälja, säger Malin Kiriazidou, marknadschef på Elvine till Habit.

Hon berättar att butiken, som öppnade i september 2015, har varit en väldigt bra kanal för märket och att varumärkeskännedomen har ökat rejält under de två år som gått så att ha butik var en bra satsning för varumärket.

Men någon ny butik på Jakobsbergsgatan blir det inte för Elvine även om det skulle vara möjligt i framtiden. Dock utesluter inte modeföretaget möjligheten att arbeta med egna butiker.

- Det finns många sätt att arbeta med fysisk butiksmiljö och det behöver inte bara vara en egen butik i Stockholm. Det kan vara pop up-butiker, ytor som shop-in -shop hos våra befintliga kunder, mindre provrumslika butiker som bygger på omnikanaltänk och därtill finns möjligheter att skapa butiker tillsammans med andra varumärken som passar ihop med oss. Men allt det här kom väldigt abrupt på så vi är bara på tankestadiet ännu och måste sortera tankarna efter det som hände, säger Malin Kiriazidou.

Under hösten har Elvine haft pop up-ytor i några av MQ:s butiker och därtill har företaget haft ytor hos återförsäljare i Amsterdam samt tillfällig butik i Berlin. Malin Kiriazidou säger att gensvaret har varit väldigt bra och att framtida butikssatsningar inte heller bara handlar om Sverige.

- Läget i branschen är väldigt tufft för många av våra befintliga återförsäljare och kan vi som leverantör arbeta tillsammans för att stärka försäljningen så är det bara bra.

Vad som händer med plaggen i den av branden totalförstörda butiken vet inte Malin Kiriazidou ännu mer än att de inte går att sälja.

- Vi har lagt fram som önskemål att plaggen ska tvättas och sedan skänkas men ultimat måste vi hålla oss till vad försäkringsbolag och Skatteverket bestämmer. För oss skulle det dock kännas väldigt konstigt och inte vara förenligt med vårt hållbarhetstänk att bara förstöra kläder som skulle kunna gå att tvätta och sedan skänka, säger Malin Kiriazidou. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078