23948sdkhjf

Ny vd till Stenströms

Anders Bengtsson kliver av som vd för skjortföretaget efter 27 år.

Anders Bengtsson lämnar över vd-skapet till Fredrik Strandberg, som tillträder vid årsskiftet. Anders Bengtsson, som gick in som ägare i Stenströms Skjortfabrik 1990, kvarstår dock i bolaget och tar i stället över styrelseordförandeposten 1 januari 2018 efter Mikael Aru som fortsätter som ordinarie styrelseledamot och rådgivare.

– Jag har inte för avsikt att ändra ägandet i bolaget. Stenströms är ett familjeföretag och jag önskar kvarstå som aktiv ägare men i en ny roll, säger Anders Bengtsson till Habit.

Han lämnar vd-posten samtidigt som bolaget står inför en kraftig tillväxt. Målet är att dubbla omsättningen till en halv miljard kronor inom en femårsperiod. Tillväxten ska bland annat ske genom ökad export och etableringar på nya marknader samt en online-satsning. I september lanserade Stenströms en B2B-plattform för wholesalekunderna i Sverige och internationellt. Lanseringen följs av en egen e-handel som planeras under första kvartalet 2018.

– Det kommer att krävas mycket arbete och energi för att driva de här satsningarna framåt. Då känns det helt rätt att ta en mer rådgivande roll och vara ett stöd för ledningsgruppen, säger Anders Bengtsson.

Bolagets nya vd, Fredrik Strandberg, har rekryteras internt. Han har arbetat som Supply Chain Manager på Stenströms sedan 2013. Innan dess jobbade han under sju år på klädvarumärket Hansen & Jacob.

– Stenströms står inför flera spännande utmaningar, och vi känner oss väl rustade att möta framtiden. Det är också oerhört skönt att ha Anders fortsatt vid vår sida som arbetande styrelseordförande och mentor, säger han i en kommentar.

Läs mer om Stenströms i nummer 1 av Habit.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063