23948sdkhjf

Zara-anställd Årets fackliga hjälte

LO Ung prisar anställd på butik i Malmö

LO Ung har utsett Maria Lövgren från Handelsanställdas förbund till Årets fackliga hjälte. Maria Lövgren är en av de som startade den första fackklubben på Zara i Malmö. 

- Maria Lövgren är en mycket värdig vinnare. Med sitt mod och engagemang, för fackliga frågor och allas lika värde och rätt i en utsatt bransch, är hon en stor inspirationskälla för många, säger LOs ungsekreterare Josefin Johansson i en kommentar.

Juryns motivering till Årets fackliga hjältedåd 2017: 
Maria kämpar för varje medlem i den stressiga arbetsmiljö som handeln ofta är. Hon är en av de som startade den första fackklubben på Zara i Malmö. Hon är tryggheten och styrkan på arbetsplatsen, backar aldrig undan och tar alltid kampen mot en stark arbetsgivare. Maria är en omtänksam, driven och ödmjuk facklig företrädare. Hon är en sann kamrat, hon står upp för allas lika värde och rätt och hon är en oerhört stor inspirationskälla bland sina kollegor och kamrater. 

I juryn sitter Berit Müllerström, LOs andre vice ordförande, Philip Botström, ordförande för SSU och Helen Pettersson, ordförande för ABF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109